NIKITIS ONTWERPBUREAU 

Nikitis Ontwerpbureau is een jong en creatief ontwerpbureau
opgericht door Nicky Duin.

Je ideeën omzetten in beeld kan een hele uitdaging zijn. Bij Nikitis Ontwerpbureau krijg je een ontwerp dat écht bij jou past en helemaal over jou of je bedrijf gaat. Ik ben Nicky Duin van Nikitis Ontwerpbureau en ik vertaal jouw ideeën in een uniek ontwerp. Ik luister naar jouw verhaal, maar kijk ook dieper naar wat jij uit wilt stralen, wat je boodschap is en wie jouw klanten zijn. Het resultaat? Jouw verhaal vertaalt in een uniek ontwerp.

‘Everybody leaves a mark, let’s make yours!’

Opgegroeid bij de zee en de duinen ken ik het woord vrijheid al van kinds af aan. Tussen de middag een uurtje naar het strand, dan snel weer naar school, om na schooltijd meteen weer samen met familie van het heerlijke weer op het strand te genieten. En op de minder mooie dagen kon je me aan tafel vinden met een hoop kleurpotloden en papier. Net als mijn moeder was ik toen al heel creatief. Op school hield ik van de kunstzinnige vakken en toen ik de opleiding grafische vormgeving zag was ik verkocht. In 2011 studeerde ik af en startte ik Nikitis Ontwerpbureau.

De vrijheid en creativiteit die ik van jongs af aan al ken zie je ook terug in mijn ontwerpen. Ik houd ervan om de grenzen op te zoeken en buiten de lijntjes te denken, uiteraard met jouw wensen in mijn achterhoofd. Bijvoorbeeld in het maken van verrassende kleurencombinaties, het door elkaar heen laten lopen van afbeeldingen en het kiezen van kleuren die je bijna nergens ziet. Ik ga niet mee met de standaard, maar vind het belangrijk om juist te onderscheiden, verder te gaan dan de verwachtingen en out of the box te denken. En dat resulteert in een uniek ontwerp wat jou onderscheid van alle anderen.

Ik ben een allround ontwerper en kan in elke stijl iets maken. Alles kan: wat jij maar wilt! Mijn inspiratie haal ik vaak uit oude reclames en illustraties uit de jaren ’30, ’50 en ’60 en dit zie je ook terugkomen in mijn werk. Ik houd van oude plaatjes omdat ze zo doorleefd zijn. Er zit een bepaald gevoel bij en ze hebben zoveel sfeer om zich heen hangen. De plaatjes giet ik in een heel nieuw jasje, zodat ze een geheel eigen sfeer krijgen. Hierdoor ben ik niet gebonden aan één stijl: alles is mogelijk.

Wil jij een uniek en persoonlijk ontwerp?

Ik leer je graag kennen, de koffie staat klaar!